Canelons casolans
Ingredients:
-Vedella per estofar; 1 kg
-Cap de llom de tocino; 1 kg
- Dos Pollastres
-Alls
-Llorer
- Cebes
-Pastanaga
-Mantega
-Oli d’oliva
-Una llauna de paté
-Dues cullerades
soperes de farina
-Un litre de llet
-Brandi
-Vi blanc
-Pasta de canelons
-Caldo de carn
Farem el pollastre rostit, primer
fregirem una tots els talls, els reservarem i farem el sofregit amb seva i
pastanaga, quant ja estigui ben caramel·litzat i tirarem el tall,el llorer i
una cabessa d’alls remenarem be, i
afegirem un got de Brandi i deixarem que es begui tot l’alcohol. Reservarem.
Al mateix temps en un altre cassola fregirem
el llom, tallat a daus, i la vedella. Quant estigui una mica cuita hi tirarem
la ceba i la pastanaga, i que es vagi coïen a foc molt lent. Quant la ceba i la
pastanaga estiguin ven cuites i afegirem un got de vi blanc i una copa de
brandi, esperarem que s’evapori l’alcohol. Afegirem una mica de caldo de carn i
deixarem a foc lent fins que la carn estigui ben tendre. Reservarem.
Ara bullirem unes patates, que anirem afegint al tall mentre ho anem
trinxant, jo faig servir una trinxadora de carn de maneta.
Per la beixamel; en un cassó escalfem la llet, fins que
gairebé comenci a bullir. Reservem. Posem en una paella a foc suau la mantega,
fins que es fongui. Afegir la farina i la cuinem una mica, fins que agafi
una mica de color, perquè la beixamel no tingui gust de farina. Remenem
contínuament durant dos minuts i afegim poc a poc la llet, remenant suaument
sense parar, perquè no es facin grumolls i ens quedi una beixamel fina. A poc a poc la salsa s’ha anirà
espessint. Deixem d’afegir llet quan tinguem la textura desitjada. Deixem coure
un parell de minuts, sense deixar de remenar. Salpebrem al nostre gust i
afegir la nou moscada i quan comenci a fer bombolles ja la tindrem feta.
L’afegirem a la carn ben remenada, amb la llauna de paté, i ja podrem
cargolar-los.
Per bullir la pasta posarem l’aigua amb sal i
una mica de mantega i anirem tirant la pasta d’un en un, quant estigui cuita la
posarem amb aigua freda i l’estendrem al marbre i per enrullar-los.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada